Kompanija Olympic je osnovana 1987.godine.
Sami počeci kompanije Olympic vezani su za proizvodnju dijetetske hrane na bazi proteina za regulisanje telesne težine i dodatnu ishranu sportista. Zahvaljujući kvalitetu i delotvornosti proizvodi su naišli na izuzetan prijem kod potrošača, pa je kompanija Olympic, za vrlo kratko vreme, prerasla u vodeću u ovoj oblasti na prostorima bivše SFRJ o čemu svedoče i brojna priznanja. Naime, u sastavu kompanije Olympic od samih početaka funkcioniše i body building i feetnes klub Olympic koji beleži impresivne rezultate kao što su:

• Prvo mesto na izboru «Mis i Mister Srbije 1987.»
• Prvo mesto na takmičenju «Kup Atleta Jugoslavije 1987»
• Prvo mesto na takmičenju «Atleta Srbije 1988»
• Šesto mesto na velikom međunarodnom turniru i dobitnik
«Velike nagrade Bonsist 1990» u Sofiji Bugarska (bilo je to nezvanično evropsko prvenstvo)
• Drugo mesto «Mis i Atleta Srbije 1991»
• Prvo mesto na «Kup-u Jugoslavije u bodi buildingu 1992»
• Prvo mesto na takmičenju «Balkanski šampionat 1992»

Sva ova priznanja su doprinela da je Olympic stekao brojne potrošače, korisnike i sledbenike ideje «U zdravom telu zdrav duh» na teritoriji bivše SFRJ.
Već 1992. god. javila se potreba za otvaranjem predstavništava van granica SRJ. Sada, kompanija Olympic ima svoja predstavništva u Grčkoj, Makedoniji, Bugarskoj, NR.Kini…
Pored izvoza svog proizvodnog programa, značajno mesto u radu kompanije “Olympic” zauzima uvozni program iz Grčke, Italije, Kine, pre svega dijetetski preparati, pri čemu se strogo vodi računa o kriterijumima potrošača, te je Olympic dobitnik najvišeg priznanja “Hvala na poverenju” od Organizacije potrošača.

Tokom svog rada Olympic je dao svoj doprinos u skoro svim oblastima života i rada na teritoriji gde je radio i delovao o čemu svedoče brojna priznanja mnogih organizacija:

• Udruženje obolelih od mišićnih i neuromišićnih bolesti koje dodeljuje “Zahvalnicu za izuzetan doprinos u humanitarnoj pomoći”
• Organizacija „Prijatelji dece” dodeljuje zahvalnicu za uspešnu saradnju i pomoć u organizaciji akcija.
• Savez računovođa i revizora Srbije dodeljuje “Priznanje za dugogodišnji doprinos uspešnom ostvarivanju ciljeva i zadataka Saveza računovođa i revizora .
• Srpska pravoslavna crkva dodeljuje „Veliko priznanje“ za doprinos u izgradnji hrama SV.Vm.Prokopija.
• Sportski savez dodeljuje „Zahvalnicu za izuzetan doprinos u sportu“
• U Periodu 1999-2003.g. kompanija Olimpic je bila jedan od glavnih sponzora KK Prokupac Prokuplje, a njen direktor Zvonko Stojiljković je bio predsednik KK Prokupac Prokuplje. Tada je KK Prokupac Prokuplje postigao svoje najveće uspehe u 50-to godišnoj istoriji plasmanom u I-b Saveznu košarkašku ligu.
Dresove KK Prokupac je krasio znak „Olympic“.

U sklopu kompanije Olympic nalaze se 3 maloprodajna objekta u Nišu i Prokuplju. Uspostavljena je odlična saradnja sa preko 1200 preduzeća i maloprodajnih objekata na teritoriji čitave Srbije koji se snabdevaju kod nas.
Marta 2004.godine kompanija Olympic je otkupila DP „Budućnost“ u stečaju u Prokuplju, izvršila adaptaciju i preselila se u novi poslovni prostor juna 2004. g.
Na površini od 2000 m2 svoje mesto su našli: proizvodni pogon, smeštajni i magacinski kapaciteti, komercijalno administrativni resursi. Tu se nalazi i „Show room“ sa sopstvenim restoranom a otvoren je maloprodajni deo koji radi po Cash&Carry principu.
Na ovom mestu se može kupiti roba po diskontnim cenama što je još jedna olakšavajuća okolnost za potencijalne kupce.

O NAMA

Najlepši deo našeg posla je trenutak kada nam se jave zadovoljni korisnici i osećaj da smo doprineli igradnji vitke linije i boljeg zdravlja naših potrošača.

Olympic
Vuka Karadžića broj 6
18400 Prokuplje
Telefoni: +381 (0)60 0 326 888

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.